martes, 23 de noviembre de 2010

Presentació del volum V de la Història de les Terres de l'Ebre a Beseit

El proper dissabte 27 de novembre, a les 19.30 hores, a l’Antigua Fabrica Noguera (Arrabal del Puente s/n de Beseit), acollirà la presentació del volum V de la Història de les Terres de l'Ebre.

Ressenyar que el volum és el primer en veure la llum d'un total de set que conformaran l'obra, la qual estarà finalitzada el juliol de l'any 2013.
La presentació, que anirà a càrrec del President de la Fundació Ilercavònia Futur, Ismale Piñas i Francesc Xavier Vega i Castellví, Director dels Serveis Territorials de les Terres de l'Ebre de Cultura i Mitjans de Comunicació. També contarem amb la  col•laboració de la Llibreria Serret de Vall-de-Robles

Al llarg dels darrers anys, nombrosos historiadors han investigat sobre el nostre territori. Entre l'ampli ventall d'estudiosos trobem des dels arqueòlegs que han excavat als jaciments ibèrics de les nostres comarques, fins als historiadors que, valent-se de la memòria oral, aborden esdeveniments cabdals ocorreguts al nostre territori, com ara la Batalla de l'Ebre. No obstant això, en cap cas se n'ha articulat un recull ampli que permeti conèixer la història del territori d'una forma conjunta i àmplia, com en el cas de l'obra en qüestió.
L'Història de les Terres de l'Ebre està dirigida pel professor d'història contemporània de la Universitat Rovira i Virgili, Josep Sánchez Cervelló, el qual coordina a 14 especialistes dels àmbits de les ciències socials i humanes, que han encarregat a més de 200 experts els textos que formaran part de l'enciclopèdia, la qual aborda la prehistòria i el món antic, la història medieval, la història moderna, la història contemporània, l'art i la cultura, l'etnologia i l'economia de les Terres de l’Ebre.

Webs d'interès:

www.historiaterresebre.catç

www.serretllibres.com

www.antiguafabricanoguera.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario