martes, 16 de noviembre de 2010

Presentació del Volum V. a Mora d'Ebre


Presentació del volum V de la Història de les Terres de l'Ebre

El proper divendres 19 de novembre, a les 19.30 hores, l'Arxiu Comarcal de la Ribera d'Ebre (C. Antoni Gaudí , 23), de Móra d'Ebre, acollirà la presentació del volum V de la Història de les Terres de l'Ebre.


Portada de la publicació
Ressenyar que el volum és el primer en veure la llum d'un total de set que conformaran l'obra, la qual estarà finalitzada el juliol de l'any 2013.
La presentació, que anirà a càrrec d'Ismael Piñas Forcadell, president de la Fundació Ilercavònia Futur -editora de l'obra conjuntament amb la Universitat Rovira i Virgili- i d'Enric Querol, doctor en filologia hispànica, comptarà amb la presència de Bernat Pellisa i Sabaté, president del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, Albert Pujol i Marquès, president del Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre, i Gerard Mercadé Pié, director de l'Arxiu Comarcal de la Ribera d'Ebre, tots ells membres del Consell Promotor de l'obra.
Al llarg dels darrers anys, nombrosos historiadors han investigat sobre el nostre territori. Entre l'ampli ventall d'estudiosos trobem des dels arqueòlegs que han excavat als jaciments ibèrics de les nostres comarques, fins als historiadors que, valent-se de la memòria oral, aborden esdeveniments cabdals ocorreguts al nostre territori, com ara la Batalla de l'Ebre. No obstant això, en cap cas se n'ha articulat un recull ampli que permeti conèixer la història del territori d'una forma conjunta i àmplia, com en el cas de l'obra en qüestió.
L'Història de les Terres de l'Ebre està dirigida pel professor d'història contemporània de la Universitat Rovira i Virgili, Josep Sánchez Cervelló, el qual coordina a 14 especialistes dels àmbits de les ciències socials i humanes, que han encarregat a més de 200 experts els textos que formaran part de l'enciclopèdia, la qual aborda la prehistòria i el món antic, la història medieval, la història moderna, la història contemporània, l'art i la cultura, l'etnologia i l'economia de les Terres de l’Ebre.



No hay comentarios:

Publicar un comentario